Silje Norendal er en 25 år gammel norsk snowboardkjører. Hun ble født 1. september 1993 i Kongsberg. Hun er sammen med den profesjonelle ishockeyspilleren Alexander Bonsaksen og er med og konkurrerer i klubben Kongsberg IF, samt konkurrerer hun i disiplinene: boardercross, halfpipe og slopestyle. Hun er ev av de fremste snowboardere Norge, og har blant andre trofeer, vunnet gull i slopestyle under X-games som ble holdt i 2013, 2014, og 2015.

Hun startet å stå på snowboard da hun var fire år og pleide å stå på snøbrett hver helg hjemme i Kongsberg med moren hennes. Hun så for seg en karriere først i 2011 da hun fikk noen pallplassering. Året før var det nesten sånn at hun sluttet, fordi hun trodde ikke at hun kunne klare det, men året etter begynte hun å se på seg selv som profesjonell.

Deltakelse i OL

Man fikk se en veldig skuffen Silje Norendal etter at hun måtte godta en fjerdeplass i kvinners slopestyle-finale i Bokwang Phoenix-par på mandag. Hun gråt i målområdet. Etter løpet uttalte hun seg med «mange følelser kom etterpå». Å få en bronse vill betydd mye for henne og ville vært noe stort å ta med seg fra OL, forteller hun. Dette var et OL hun ikke kommer til å så gode minner fra.

Videre forteller Silje at hun ikke var fornøyd med at det ble noen av konkurransen. Hun mente det var vanskelig forhold, og blant annet japaneren, Yuka Fujimori, falt. Hun forteller at hun ikke ønsket å sette utfor i det hele tatt. Mange trenere og spesielt utøvere mente at forholdene i bakken var kritiske. Hun uttaler seg med «jeg er veldig sint og irritert over at det ble hold en finale».

Et ønske fra Silje

Silje mener selv at det er en ting som trengs for å holde seg i verdensklassen – en airbag som gjøre at de aktive kan øve på nye triks i luften, og deretter lande mykt på en airbag. Til avisene forteller Silje at hun ønsker å få til bedre treningsforhold. Airbagen kan brukes til både snowboard og freeski. Til tross for en prislapp på en million, mener Silje at dette er noe de må få på plass.

Norendal har deltatt internasjonalt siden hun var 13 år. Etter OL, venter mye, blant annet US Open. Hun har bestemt seg for en ny sesong, men det eneste trenere er i tvil om er om hun orker å delta i et nytt OL: Kjæresten hennes mener at hun ikke skal avskrive det. Det var i OL hun var mest skuffet over at medaljen i slopestyle for kvinner gikk såpass dårlig.

Hvordan Silje forberedte seg til OL i Sotsji

Før OL i Sotsji var Silje i full gang med hardtrening. Hun la ned 20 timer i uken for å bli best mulig. Hun irriterer seg over at sporten hennes har et rykte på seg for å være litt avslappet og omringet av festkultur. Hun uttaler seg med at de jobber like hard som alle andre idretter her på Olympiatoppen, og tilføyer at hun tror at idretten har kommer ut litt skjevt i media.

Vider forteller at det er en del hun må ofre for å bli best. Tid, venner og familie går bort til trening. Hun synes det er greit når trener i månedene, for jeg kan ta det igjen etter OL, men hun ofrer absolutt en del tid med venner, og det blir ikke mye festing. Hun forteller også at det blir mest trening her oppe på Olympiatoppen, og at det ikke kommer til å bli festing før OL.

Medaljene hennes

Silje vant gull i slopestyle for kvinner under X Games i Europa i 2013, og i januar 2014 vant hun slopestyle for kvinner i vinter X Games i Aspen, Colorado. Hun fikk fjerdeplass i slopestyle-semifinalen med en score på 78,75. For kvinners slopestyle kom hun på ellevte plass med en score på 49,50. I starten av 2015 vant hun kvinners slopestyle for andre gang i vinter x games i Aspen, Colorado.

Siljes syn på snowboard

Silje forteller at hun synes det er så mange flotte mennesker man møter i idretten hennes. Hun har hatt det super gøy, forteller hun. Norendal koser seg i bakken, rett og slett en super sport, smiler hver gang hun går på seg brettet, forteller hun videre. Hun gledet seg veldig til verdensmesterskap fordi hun har familie der, men hun gikk dessverre glipp av Arctic konkurransen i 2011 på grunn av en skade.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *