Det er få ting som gir en like perfekt kombinasjon av trening, friluftsliv, fart og spenning som snowboard! Følelsen du får når du cruiser nedover bakkene er uslåelig, og den får deg garantert til å glemme alt av stress og bekymringer som ellers kverner i hodet ditt. Kombinasjonen av vakker natur, fart, spenning og at kjøringen krever sitt fokus, er en garantert suksessoppskrift for de aller fleste av oss.

Det er ikke mye som kreves for å stå på snowboard, men det er likevel mange små valg du kan ta for at din opplevelse i bakken skal bli så bra som mulig. Snowboard er nemlig en aktivitet som passer for alle ferdighetsnivåer og budsjetter. Vi guider deg gjennom, fra hva du burde tenke på av klær og utstyr, til hvor du burde kjøre og hvordan du kan kjøre.

Klær og utstyr

Klær og utstyr kan virke uoversiktlig i begynnelsen, men sannheten er at selv om det er mange valgmuligheter betyr ikke dette at det trenger å være vanskelig å velge. Det første du må finne ut er hva som er dine behov og forventninger. Det er viktig å være klar over hvilke forhold du skal kjøre i, hvilket ferdighetsnivå du har og hvor mye du kommer til å bruke snowboardet.

Dersom du skal kjøre i oppkjørt løype i skibakken i påskeferien vil trolig oppleve enklere forhold og høyere temperaturer enn dersom du skal frikjøre i uoppkjørte løyper gjennom hele vinteren. Tenk derfor nøye gjennom disse tingene før du begynner å sjekke ut hva du trenger av klær og utstyr. Vi anbefaler også at du leser våre artikler om alt fra valg av snowboard til kjøp av klær og beskyttelsesutstyr, som garantert vil hjelpe deg på veien.

Bakker

I Norge finnes det mange gode muligheter for å stå på snowboard, enten du foretrekker oppkjørte løyper i skisentre eller frikjøring i ødemarken. Selv om fjellene våre ikke er blant de høyeste i verden, har vi et flott vinterklima som gir oss gode snøforhold likevel. Det finnes mange gode skianlegg rundt i landet, og til og med noen med mulighet for å kjøre året rundt, enten utendørs eller innendørs.

De fleste skisentrene har bakker i alle vanskelighetsgrader og flere heiser du kan ta for å nå opp til toppene. I tillegg finner du ofte både god mat og god drikke, og kanskje til og med en fest hvis du har lyst til det. Det er mange å velge mellom, og vi tar en titt på dem for å gi deg de beste tipsene for hvor du burde dra.

Frikjøring

Flere og flere får øynene opp for frikjøring, som er en spennende måte å kjøre snowboard på, i hjertet av naturen. Frikjøring er generelt mer utfordrende enn i kjøring i oppkjørte bakker, ettersom du kjører i løssnø og også fordi du har å gjøre med naturkreftene. I tillegg er også transport en viktig faktor når det kommer til frikjøring, ettersom du ikke har heiser du kan ta opp, som i skisentrene.

I våre artikler vil du finne alt du trenger å vite om frikjøring. Vi finner fram til de beste stedene, som gjerne har transportløsninger med busser og med gode vær- og snøforhold. Du finner også informasjon om spesialutstyr for frikjøring, slik at du er bedre rustet mot eventuelle skader i utilgjengelige områder, samt viktige tips om snøskred og sikkerhet. Frikjøring krever litt ekstra, men er desto morsommere når du får det til!

Profesjonell snowboarding

Snowboard er en stor internasjonal sport der også Norge har hevdet seg de senere årene. Vi følger nøye med på hva som rører seg i de profesjonelle miljøene og hvilke konkurranser som går av stabelen. Snowboard som sport er god underholdning og ikke minst en sterk motivasjon for mange av oss. Len deg tilbake og la deg inspirere av fete videoer og heftige triks i naturskjønne omgivelser, og du blir garantert inspirert!

Snowboardparker

Noen av oss blir mer inspirert enn andre, og landets snowboardparker er bevis for dette. De er nemlig fulle av folk i alle aldre som øver på triks og hopp. De beste skisentrene har godt utviklede parker med kombinasjoner av hopp og andre hindre du kan leke deg med. Vi undersøker parkene og gir deg de beste tipsene for hvor du burde reise dersom hopp og triksing er dine lidenskaper.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *